2013. június 6., csütörtök

A folyékony cukormáz 20 mp-es TITKA!

A folyékony cukormáz 20 mp-es titka

Mindenkinek aki édességek desszertek dekorálásával foglalkozik van szabálya.
Most a cukormáz 20 mp-es szabályával ismerkedünk meg.
Nem mindegy, hogy milyen konzisztenciájú cukormázat használunk a körvonalazáshoz vagy éppen a kitöltéshez.
A körvonalhoz sűrűbb máz szükséges míg a kitöltéshez egészen híg. A 20 mp-es titok a folyékony vagyis a kitöltő máz rejtélye. Ismeretes belőle a 10 és a 15 mp-es változat is ez attól függ, hogy melyiket alkalmazzuk, hogy milyen alapanyagokkal dolgoztunk.
Állítsuk fel a magunk mp-es szabályát és örömmel dolgozzunk a folyékony mázzal.


A folyékony cukormázat kekszek bevonáshoz szoktuk használni bár muffint is be lehet vonni de ezt a mázat inkább a kekszeknél célszerű alkalmazni.
Jól tudjuk, hogy gyakorlat teszi a mestert de azt hiszem sokan szeretnék megúszni a gyakorlással eltöltött időt és a kukában landolt nem épp úgy sikerült dolgok kidobását.
A jó cukormáznak nagyon egyszerű titka van.:-)
Nem én találtam ki de ah már rátaláltam megosztom veletek, hogy a díszítés igazán örömteli legyen.
A folyékony cukormázat a kemény cukormázból készítjük víz vagy folyadék hozzáadásával ez receptenként változó lehet de általában vízzel hígítják.
Nem szabad egyszerre sok vizet belekeverni a mázba mert nem tudjuk kontrollálni az állagát, konzisztenciáját a folyékony cukormáznak. Ezért mindig kisebb adagokat keverjünk bele és a LÉNYEG a 20 mp!

A vízzel elkevert mázba fakanálla vagy kanállal húzzunk egy csíkot és ha 20 mp múlva ismét egynemű vagyis eltűnik a csík  akkor kész és dekorálhatunk vele.



Ha gyorsabban összefolyik akkor adjunk hozzá a masszív sűrű cukormázból,  ha pedig lassabban folyik össze akkor hígítsuk még vízzel.

Minden hozzávalót / tojásfehérjepor, ételfesték, habzsák, dekorcső, záróvég/  megvásárolhatsz a GlazurShopban!

A Facebook oldalon pedig rengeteg hasznos tippet olvashatsz tortadíszítéssel kapcsolatban!
Ha elakadtál, kérdezhetsz is, akár tőlem, vagy népes olvasó és rajongó tábortól.

Látogasd meg a PINTEREST oldalamat is!
Rengeteg tortadíszítős, fondant fugura készítős albumot nézegethetsz.


Képek forrása: http://bekicookscakesblog.blogspot.hu
http://www.bakerella.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...