2014. május 4., vasárnap

Hogyan nem rogyik meg az több emeletes torta?

Mindenek előtt, nagyon fontos a torták megfelelő előkészítése, mielőtt leburkolnánk marcipánnal. Azaz kenjük körbe vajkrémmel. Ezzel egyrészt sima felületet képezünk a tortán. Másrészt pedig egy szigetelő réteget viszünk fel. Ez a szigetelés különösen fontos, ha tejszínes tortákat burkolunk. Sőt ha nagyon lágynak érezzük a krémet, érdemes piskótával is körberakni a tortát, így elkerülhetjük, hogy hepehupás legyen az oldala miután leburkoltuk.
 
Természetesen ennél a megoldásnál is körbe kell még kennünk vajkrémmel. Fontos, hogy az így előkészített tortákat ne hűtsük túl a burkolás előtt. Lehetőleg ne fagyasztóba tegyük. Ha túl hideg lesz a torta, akkor amint hozzáér a burkoló anyag, megköt annak a zsiradék tartalma és emiatt törni, szakadni fog. Ezen kívül a pára is le fograjta csapódni, így „izzadt” lesz a külseje. Tehát inkább hűtsük sima pluszos hűtőben a tortákat. Miután a tortákat leburkoltuk, gondoskodnunk kell a stabilitásról.

Kattints a teljes cikkért!
 

Cikk forrása: http://receptek.tv/?oldal=1&cikk=1023

kép forrása: www.make-fabulous-cakes.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...