Tippek, trükkök

 

A kekszdekorálás nagyon jó móka, bár a kezdeti nehézségek sokak kedvét elvehetik. Higgyétek el egy kis gyakorlás és profi módon díszítitek majd a kekszeket!:-)
Vegyük sorra milyen apró pici hibákat követünk el ha még nem gyakoroltunk eleget, de nem csak a hibákat sorolom fel, a megoldásokat is megkapjátok.
Lássunk hozzá:

1. Idő
Lényeges pont! Ha nincs időd ne is kezdj hozzá mert csak belebolondulsz a sikertelenségbe. A dekorációnak -cukormáznak- száradnia kell az pedig idő. Fontos megjegyeznem, hogy az is fontos, hogy legyen tapasztalatod, mert ha már készítettél pár dekorációt lényegesen gyorsabban megy az folyamat.:-)

2. Színezés
Nem elég csak "úgy" összekevergetni a cukormázat valamilyen és a hangsúly a valamilyen festéken van! Használjunk jó minőségű, én a pasztákat kedvelem, de használhatunk por állagú festéket is. Felejtsük el azokat a folyékony sz....at, mert ronda a színük és kínlódás velük a munka. Keverjük el alaposan a pasztákkal is a cukormázat, különben csíkos maradhat a feldíszített keksz.












3. Törékeny cukormáz
Ne keverjük túl a cukormázat mert habos állagú lesz ami száradás közben csúfos végeredményt hoz. Habos, szivacsos állagú lesz és borzalmasan könnyen megtörik a máz. Miután felhabosodott a máz, keverjük alacsony fokozaton a mázat.













4. Megfelelő konzisztencia
Ez egy nehéz kérdés, rengeteg tippet és szabályt olvashatunk ról az interneten.Ki erre, ki arra esküszik, azt vegyük figyelembe, hogy más alapanyagokkal dolgozunk mint akár a szomszédos országokban, így eltérőek lehetnek a "szabályok". Alapvetően a kész folyékony cukormázba ha belemártunk egy kanalat, elhúzzuk benne és 5-10 másodperc alatt kisimul akkor kész a máz a díszítésre. Ha több idő kell akkor hígítsuk még vízzel.

5. Elfolyik a cukormáz
Túl híg a cukormáz, adjál hozzá porcukrot és keverd át.A nagyon folyós cukormáz szuper lehet pókhálós, márványos keksz díszítéséhez ahol fontos, hogy könnyedén tudjuk elhúzni a mázat.

















































6. Mindig használj új habzsákot és dekorcsövet
Takarékossági szempontokat felejtsd el, mert a folyékony cukormáz beleszárad a habzsákba és a dekorcsőbe is. Inkább készíts masszív cukormázat amit folpackba csolmagolva 2-3 hétig is eltarthatsz a hűtőben és amikor díszítenél akkor vedd elő és hígítsd folyékony állagúra amit frissen betöltesz a habzsákba és már díszíthetsz is.


























7. Tervezés
Tervezzük meg a kekszdekorációt! Jól gondoljuk át, hogy mit szeretnénk a kekszeken megvalósítani, gondoljuk végig, hogy az mennyi időbe telik. A rohanás a és a kekszdekoráció nem partner! Ha túl bonyolult mintát készítenénk hagyjunk bőségesen időt magunknak.

8. Egybefolynak a színes cukormázak
Ha többféle intenzív díszítést tervezel a kekszre a legfontosabb, hogy hagyj időt az egyes elemeknek a száradására! Ha oylan a díszítés akkor körvonalazd mindegyik részét, hagyd száradni és csak száradás után töltsd ki a színnel.

9. A fehér mégsem fehér?
Sajnos előfordul, hogy a cukormáz nem lesz hófehér. Ezer meg egy oka lehet, tojásfehérje, porcukor és az adalékok is okozhatják, hogy a fehér nem fehér. Ha biztosra szeretnénk menni, használjunk fehér ételfestéket a cukormázhoz.

























10. Gyakorlás
Bár ezek a tippek nagyon hasznosak de a gyakorlás tesz igazi mesterré!
Forrás: http://sweetopia.net/

 

Wilton ételfesték pasztákhoz színkeverési tanácsadás, segítség

Szinte állandó kérdés, hogy wilton ételfesték pasztákat összekeverve miylen színeket kaphatunk!
Megszületett a segítség!
Részletesen végigmegyünk a Wilton ételfesték paszták alapszínein, melyikhez milyen színt kell kevernünk hogy egy egészen új színt kapjunk!
Ma a Wilton PINK ételfesték pasztához keverünk wilton ételfesték pasztákat.
Lássunk hozzá!

HV:
- ételfestékek
Minden hozzávalót megvásárolhatsz a GlazurShopban! 
A színkeverési segítségért kattints ide!

A Facebook oldalon pedig rengeteg hasznos tippet olvashatsz tortadíszítéssel kapcsolatban!
Ha elakadtál, kérdezhetsz is, akár tőlem, vagy népes olvasó és rajongó tábortól.

Látogasd meg a PINTEREST oldalamat is!
Rengeteg tortadíszítős, fondant figura készítős albumot nézegethetsz.

---------------------------------------------------

Hogyan süssek tökéletes kekszet? Gyakori kérdések és válaszaik.

A tökéletes keksz tapasztalat és tapasztalat és újabb tapasztalattal készíthető el.
Sok apróságon múlik, hogy tényleg jól sikerül a megsütött keksz.
Én a pogácsával voltam sokáig így, anyukám lediktálta a receptet ami neki tökéletesen működött, ugyanazt megpróbáltam én is elkészíteni és khmmm az első pogácsámmal embert lehetett volna ölni olyan kemény lett.:-))))
Azóta persze már nagyon finom és puha pogikat sütök, de idő kellett hozzá.








1. Díszítés előtt mennyi idővel süssem meg a kekszeket?
-A kekszeket akár egy héttel a dekorálás előtt is már elkészíthetjük. Légmentesen, dobozban lezárva semmi baja nem lesz.
2. Lefagyaszthatom a kekszeket?
- Igen, sütés után fagyasztható a keksz. Semmi extra dolog nem kell hozzá, műanyag edényben lezárva le tudjuk fagyasztani.
3. A fagyasztott kekszet mennyi idővel előtte kell kivennem a fagyasztóból?
- Általában 15 perc elég ahhoz, hogy szobahőmérsékleten a fagyasztott keksz kiolvadjon. Ha biztosra akarsz menni, veedd ki egy órával a díszítés előtt és akkor biztosan kiolvad.
4. A kész, feldíszített kekszet lefagyaszthatom?
- Ne tedd! Ha túl sokáig marad benn a fagyasztóban akkor károsodik, kiolvasztás után lecsöpög a máz, más íze is lesz.
5.  Mennyi ideig tárolhatom a kész kekszeket?
- Jól záródó dobozban nagyjából egy hétig tárolhatóak. A fagyasztóban 1-2 hónapnál tovább ne tárold.
6. A feldíszített kekszeket meddig tudom tárolni?
- Ideális esetben ne tárold. Igyekezz a vendégek számához passzoló mennyiséget készíteni. Ha még is megmaradt valamennyi akkor légmentesen lezárt dobozban 1 hétig még tárolhatod.
7. Mit csináljak ha egy másoknak bevált recept nekem nem sikerül?
- Dobd ki a receptet.:-) Sok dolog befolyásolja a jó keksz elkészültét. Nem mindegy a sütőpor mennyisége, a liszt fajtája, a tojás mérete.
Ha több sütőport használsz akkor magasabb és levegősebb kekszet kapsz, míg ha kevesebb sütőport teszel bele akkor kicsit keményebb, laposabb kekszet kapsz végül. Idővel már érezni fogod, hogy mik azok a dolgok amiken változtatnod kell. Hajrá!:-)
8. Mindegy milyen cukrot használok?
- Nem, egyáltalán nem mindegy. A porcukor a megfelelő választás. Természetesen kísérletezhetsz más fajta cukrokkal, ha neked azokkal jobb, akkor használd azt.
9. Miért jobb a kekszeket sütés után 2-3 nappal díszíteni?
- Azért, mert ennyi idő elteltével már biztosan teljesen "kiszáradtak" és a máz amivel dekorálod szépen formálható lesz. A friss keksz hajlamos beszívni a dekoráló anyagokat.
10. Mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, mégsem sikerült a keksz! Mit rontottam el?
- Többféle oka, magyarázata van, ha nem sikerült a keksz. Biztosan pontosan követted a recept leírását? Mindent olyan sorrendben használtál fel ahogy a receptben volt? Pontosan kimérted az adagokat?



A Facebook oldalon rengeteg hasznos tippet olvashatsz tortadíszítéssel kapcsolatban!
Ha elakadtál, kérdezhetsz is, akár tőlem, vagy népes olvasó és rajongó tábortól.

Látogasd meg a PINTEREST oldalamat is!
Rengeteg tortadíszítős, fondant fugura készítős albumot nézegethetsz.

---------------------------------------------------

Ezt a kérdést annyiszor de annyiszor feltettétek már!:-)
Most kiderítettem, hogy milyen hasznos praktikák léteznek, hogy tényleg szépen felvihesd a csillámport a fondanttal vagy marcipánnal bevont tortára.
Lássunk hozzá!:-)
Minden hozzávalót megvásárolhatsz a GlazurShopban!

A díszítési technikáért kattints  IDE!

 

---------------------------------------------------

50 tipp hogy a torta még jobb és szebb legyen

Rengeteg apró pici fortély forog közszájon de hogy ki mit jegyez meg belőle…:-)

Íme egy csokorra való azokból a sütési -torta, keksz,sütemény- tippekből amik nagyon hasznosak lehetnek ha megfogadjuk azokat.
Nagyon egyszerű hétköznapi dolgok amikre nem is gondolnánk amikor a piskóta szétreped vagy a gyümölcsös piténk úgy ahogy van belesül a formába és nem tudjuk “kivakarni” belőle.

Olvasgassuk és jegyezzük meg a számunkra hasznos tippeket!:-)

Kattints a részletekért
http://shop.glazur.hu/fondant-segitsegek/50_tipp_hogy_a_torta_meg%20_jobb_es_szebb_legyen


---------------------------------------------------




10 TITOK a tökéletes torta sütéshez

Hogy mikor válik valakiből igazi “cukrász”? A válasz roppant egyszerű, GYAKORLÁS!:-)
A hosszú önkéntes próbáljunk meg jól sütni módszert azonban felejtsük most el, 10 olyan szuper titkos tanácsot kaphatunk amiket ha megfogadunk biztosan tökéletes tortákat, édességeket tudunk majd sütni.
A sütés nem bonyolultabb mint a főzés de van pár szabály amit kötelező betartani, hogy a végeredmény tényleg az legyen amit elképzeltünk.
Olvassunk és tanuljunk együtt!:-)


Kattints a részletekért
http://shop.glazur.hu/fondant-segitsegek/10_TITOK_a_%20tokeletes_torta_suteshez

---------------------------------------------------

Mivel süssek tortát? Vajjal vagy olajjal?

Nem titok ha lehet én mindenhez vajat használok. IMÁDOM a vaj ízét és a megsült tortában, kekszben, süteményben is érzem a vajnak a finom, meleg számomra különösen tetsző ízvilágát.:-)
Anyukámmal volt már pár “megbeszélésünk” a vaj vagy zsír használatáról. És itt most nem az egészségemre vigyázok vadul hanem szeretem a vajat.
Édesanyámnak lényegesen nagyobb tapasztalata van a sütés na meg persze a főzés terén is, így nem árt elgondolkodni azon amit mond.:-)
Az Ő intelmeit és a szakkönyvekből olvasott dolgokat most megosztom veletek.
Vaj VS zsír!:-)




Kattints a részletekért IDE!


Képek forrása: http://thecakeblog.com/

---------------------------------------------------


Kosárfonás technika, tortadíszítéshez

Egyszerűen elkészíthető tortadekoráció és mégis nagyon látványos eredményt hoz. Főleg tavasszal használják.
Ma képes és videós segítséggel megtanuljuk hogyan kell elkészíteni ezt a tortadíszítést.

Kattints ide a technikáért!

Videós segítséget pedig itt is megnézheted:





Minden hozzávalót megvásárolhatsz a GlazurShopban!

A kosárfonás technikáért kattints  IDE!
Képes galéria segítségével elkészítheted a fondant pandát, és az összes kellő hozzávalót, alapanyagot, eszközt megvásárolhatod a GlazurShopban!

A Facebook oldalon pedig rengeteg hasznos tippet olvashatsz tortadíszítéssel kapcsolatban!
Ha elakadtál, kérdezhetsz is, akár tőlem, vagy népes olvasó és rajongó tábortól.

----------------------------------------------------


A folyékony cukormáz 20 mp-es titka

Mindenkinek aki édességek desszertek dekorálásával foglalkozik van szabálya.
Most a cukormáz 20 mp-es szabályával ismerkedünk meg. Nem mindegy, hogy milyen konzisztenciájú cukormázat használunk a körvonalazáshoz vagy éppen a kitöltéshez.
A körvonalhoz sűrűbb máz szükséges míg a kitöltéshez egészen híg. A 20 mp-es titok a folyékony vagyis a kitöltő máz rejtélye. Ismeretes belőle a 10 és a 15 mp-es változat is ez attól függ, hogy melyiket alkalmazzuk, hogy milyen alapanyagokkal dolgoztunk.

Állítsuk fel a magunk mp-es szabályát és örömmel dolgozzunk a folyékony mázzal.
A folyékony cukormázat kekszek bevonáshoz szoktuk használni bár muffint is be lehet vonni de ezt a mázat inkább a kekszeknél célszerű alkalmazni.
Jól tudjuk, hogy gyakorlat teszi a mestert de azt hiszem sokan szeretnék megúszni a gyakorlással eltöltött időt és a kukában landolt nem épp úgy sikerült dolgok kidobását.

A jó cukormáznak nagyon egyszerű titka van.:-)

Nem én találtam ki de ah már rátaláltam megosztom veletek, hogy a díszítés igazán örömteli legyen.
A folyékony cukormázat a kemény cukormázból készítjük víz vagy folyadék hozzáadásával ez receptenként változó lehet de általában vízzel hígítják.

Nem szabad egyszerre sok vizet belekeverni a mázba mert nem tudjuk kontrollálni az állagát, konzisztenciáját a folyékony cukormáznak. Ezért mindig kisebb adagokat keverjünk bele és a LÉNYEG a 20 mp!

A vízzel elkevert mázba fakanálla vagy kanállal húzzunk egy csíkot és ha 20 mp múlva ismét egynemű vagyis eltűnik a csík  akkor kész és dekorálhatunk vele.


Ha gyorsabban összefolyik akkor adjunk hozzá a masszív sűrű cukormázból,  ha pedig lassabban folyik össze akkor hígítsuk még vízzel.

Képek forrása: http://bekicookscakesblog.blogspot.hu
http://www.bakerella.com


----------------------------------------------------

10 hasznos tipp, hogyan dekoráljunk kekszet cukormázzal

Egy sima, egyszerű kekszet is hihetetlenül fel tudunk dobni ha bevonjuk fehér vagy színes cukormázzal. Vannak az egészen egyszerű dekorációk és persze találtam már jó pár művészi kekszet is.
A kekszek dekorálásához néhány alapvető dologra, tökéletes keksz alapra, hibátlan cukormázra és konyhai eszközökre na meg persze a kezünkre és annak ügyességére. A gyakorlás sokat segít, nem baj ha elrontunk egy dekorációt egyszerűen lekaparjuk a kekszről és kezdhetjük elölről feltéve ha nem száradt még meg a cukormáz.
Most 10 IGEN HASZNOS TIPPET kapunk ahhoz, hogy a dekorált keksz könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészülhessen. Igazi TITKOK tehát vigyázzunk rá!:-)


1. Használjunk kipróbált és jó cukormázat!
Ezen is nagyon sok múlik természetesen az sem árt ha maga a keksz is formásan és szépen mutat. Cukormázhoz itt találsz receptet. Tojásfehérjés és tojásfehérje nélküli cukormáz.

2. Használjuk a szabályokat!
Ismerjük a 20 mp-es szabályt, ezzel a szabállyal a folyékony vagyis kitöltő cukormáz állagát tudjuk ellenőrizni.

3. Használjunk megfelelő méretű tipet!
Ezen is sok múlik, mert ha szép vékony vonalat szeretnénk húzni a keksz körvonalának akkor ne válasszunk vastag tipet. Hát nem egyszerű?:-)

4. Zárjuk be a habzsák végét!
Ha eddig ez nem jutott eszünkbe akkor most alkalmazzuk, a habzsákok végét gumizzuk össze, így biztosan tiszta marad minden a konyhában és nem leszünk nyakig ragacsosak.:-)

5. Próba!
Mielőtt nekilátnák az össze kekszet kidíszíteni tegyünk próbát. Készítsünk el egy kekszet, természetesen a körvonalakkal kezdjük mindig. Ha minden rendben zajlott akkor dekorálhatjuk a többi kekszet is.

6. Kontrolláljuk a habzsák és a keksz közötti távolságot!
Az ideális körvonalazó távolság 1 cm. Persze ez változhat mert mindenkinek máshogy esik kézre de azért igyekezzünk ezt a szabályt is betartani.

7. Pihenő!
A keksz díszítése nagyon kreatív , nagyon szép és nagyon fárasztó feladat. DE megéri!:-) Tehát ha elfáradtunk és a kezünk éppen vállból készül kiszakadni, inkább pihenjünk, mert a remegő kezünkkel nem tudunk szép és egyenletes vonalakat húzni vagy éppen dekorálni.

8. Rázzuk!
Miután átestünk a körvonalazás remek feladatán és már a folyékony cukormázzal is bevontuk a kekszet akkor rázzuk meg kicsit. Ez a rázás úgymond helyrerakja a buborékokat a mázban és így szép sima felületet kapunk a száradás után is és nem valami rücskös buborékokkal tarkított szörnyűséget.

9. Szúrjuk!
Ha a buborékok nem távoznának a rázás hatására, azonnal tüntessük el azokat fogpiszkálóval. nagyon ronda ha hagyjuk buborékokkal megszáradni a kekszet.

10. Szárítsuk!
A minimum száradási ideje a dekorált kekszeknek 24 óra! Ne csaljunk el belőle 1 aprócska percet sem, mert össze fognak ragadni a kekszek.

 Képek forrása: http://pennywisecook.com

-----------------------------------------------------

Amit eddig nem tudtál DE TUDNOD KELL a cukormázról!

Eljött az ideje hogy a cukormázról írjak kicsit bővebben. Foglalkoztunk már a tojásfehérjés és a tojásfehérjeporból készült cukormázzal de olvasói kérdések érkeztek amit én komolyan veszek tehát utána jártam és most megosztom veletek a cukormázról mindazt amit tudok és találtam.
Hasznos dolgok, bár inkább útmutatók mintsem szabályszerűségek. A cukormáz véleményem szerint akkor lesz jó és TÖKÉLETES ha magunknak ki kísérletezzük. Nem kell költségekbe verni magunkat kísérletezzünk kicsibe.
Mint már annyiszor leírtam sok dologtól függ, mondhatnánk, hogy a csillagok állása is befolyásolhatja:-) de ez nem igaz. Függ a tojás nagyságától a porcukor fajtájától, ezért én egyszerűbbnek és követhetőbbnek tartom ha tojásfehérjeporból készítjük el a mázat.
Lássuk mit kell még tudnunk a cukormázról!:-)





A jó cukormáz titka
Kísérletezés!:-) Nincs tökéletes recept, függ a tojások méretétől a porcukor minőségétől. Gyakoroljunk kicsiben és ha elértük a kívánt eredményt akkor ne váltsunk alapanyagokat! Javaslom a tojásfehérjepor használatát, könnyen kezelhető és a receptben szereplő mennyiségekkel azt kapjuk amit várunk.

A cukormázról
A cukormáz egy borzalmasan édes porcukor alapú máz amivel tortákat de inkább kekszeket, sütiket vonhatunk be. Létezik szinte szilárd és folyékony változata is a cukormáznak attól függően hogy mire használjuk. A kekszek körvonalazására kemény mázat készítsünk míg a kitöltéshez folyékony mázat készítsünk.

És most jöhetnek a kérdések....:-)

1. Szoktál a cukormázba keverni valamit amitől más íze lesz?
A cukormáz mint fentebb is írtam egy borzalmasan édes máz aminek semmi extra íze nincs csak az, hogy édes. Nyugodtan keverhetünk hozzá citromlevet, aromákat -vanília, mandula, rózsa, narancs,epres,  stb...-  de figyeljünk oda arra, hogy az aromáktól, kivonatoktól színeződni fog a máz.

2. Milyen mérőedényeket használjak?
Legjobb a mérleg mert ez bár boszorkánykonyha.:-) Itt nincs helye elméregetésnek és kanalazásnak meg csészéknek! TILOS! Mérjünk és mérjünk! Csendesebben megsúgom, hogy az elbakizott mázakat helyre lehet hozni, mert ha túl híg akkor még porcukrot szórunk hozzá ha pedig túl masszív akkor folyadékkal hígítjuk.

3. Miért folyik el a máz amivel a keksz szélét rajzolom meg?
Azért mert túl híg mázat használtál. Adj még porcukrot a mázhoz hogy egészen tömör állagú legyen. Fentebb említettem, hogy van direkt körvonalazásra és van kitöltésre alkalmas máz.

4. Honnan tudom, hogy jó a cukormáz?

Onnan hogy a kemény máz nem folyik vagyis masszív szép csúcsosan áll a keverő végén. Ha folyékony mázat szeretnél kapni akkor miután véleményed sé a recept szerint is jó, jöhet a 20 mp-es szabály.

5. Mit csináljak ha összefolynak a színek a kekszen?
Vagy túl híg a máz amit készítettél vagy nem hagytad elég ideig száradni. Ha több színnel szeretnél kekszet dekorálni akkor legyél körültekintő és ha engedi a dekoráció a két vagy több különböző színt válaszd el masszívabb cukormázzal így megakadályozhatod, hogy összefollyanak a színek.  ha ez nem megoldható akkor hagyd kellő ideig száradni a mázat ami legalább 1 perc és csak aztán dekoráld tovább. Egyébként meg nem értem a stressz okát, hát nem csak egy kekszet dekorálsz?:-)))) Nyugalom:-)

6. Mit tegyek ha több színnel szeretnék dolgozni?
Szükséged lesz annyi habzsákra amennyi színt szeretnél a kekszen megjeleníteni sőt tipekre is szükséged lesz. A szabály egy habzsák egy tip. Ne cserélgesd a használt tipeket!

7. Mindig meg kell várni amíg megszárad a körvonal?
IGEN! Mindig várd meg, mert az tartja a vonalon belül a folyékonyabb kitöltő mázat.

8. Hogyan készíthetek szép dekorációt? Kell gyakorolnom?
Természetesen szükséges a gyakorlás. Hasznos tipp ha dekoráció előtt egy fémlapon gyakoroljuk be a dekorációs mozdulatokat vagy azt, hogy hogyan nézzen ki a keksz dekorációja. Tavaszi keksz dekoráció. Napraforgó keksz.  Csibés dekoráció. 

9. Meddig kell szárítani a feldíszített kekszet?

Ez egy jó kérdés. Ha nincs semmilyen felszerelésed hozzá akkor legalább 1 napot kell egymástól elkülönítve száradni hagyni a kekszeket. Egyébként a szabad levegőnél nincs jobb a kekszek szárításához.:-) Miután megszáradtak már nyugodtan lehet csomagolni a kekszeket de addig ne.

10. Nem romlik meg a máz  ha egész nap szárítom?
Ha egy mód van rá ne nyáron a 40 fokban szárogasd a konyhában mert a tojásfehérje és a meleg nem jó kombó. Egyébként pedig ha hűvös helyen tartod semmi gond nem lesz. Ha nagyon félsz próbáld ki a tojásfehérjeport, azzal biztosan nem lesz gond a nagy melegben sem.

11. Hol tudok tojásfehérjeport vásárolni?
Itthon elég kevés helyen.:-( Kulinárisokban olykor van, legegyszerűbb ha netről vásárolsz.

12. Hogyan színezzem a cukormázat?
Ételfestékkel. A kész mázba mindig nagyon kevés, 1-2 csepp ételfestéket tegyünk hacsak nincs már bevált márkánk amit jól ismerünk. Ha szükséges akkor még mindig tudunk hozzáadni de kivenni már nemigen tudunk.:-)

13. Hol tároljam a kész mázat amíg nem használom?
Hűtőben vagy egyszerűen a konyhában. A meleg nem tesz jót neki tehát hűvös helyen tároljuk amíg fel nem használjuk.

14. Meddig áll el a hűtőben a cukormáz?
Nincs igazán konkrét válasz de 1 hétig biztosan és biztonságosan eláll.

15. Miben tároljam a kész cukormázat?

Légmentesen elzárva a külvilágtól, zacskózzuk be és tegyük tárolódobozba aztán pedig irány a hűtő.

16. Használjak szirupot vagy ne?
Ez ismét egy jó kérdés. Némelyik recept ír szirupot mások pedig nem. Kísérletezzük ki nekünk melyik tetszik igazán.

17. Honnan tudod, hogy tényleg megszáradt a máz?
Ha körvonalazok akkor várok legalább egy órát, mert mint írtam a körvonalazáshoz tömör máz szükséges és az gyorsabban is szárad mint a kitöltő máz. Tehát 1 óra után kézzel megnézem, hogy mennyire száraz a máz. Ne nyomkodjuk, óvatosan tapintsuk meg a mázat, ha ragad még száradnia kell.

18. Hogyan színezzem a cukormázat?
A cukormázat színezhetjük egyszerűen aromákkal , kivonatokkal de ezek nem lesznek intenzív színűek. Ha markáns színeket szeretnénk használjunk ételfestéket de jó minőségűt!

19. Mit tegyek ha elrontottam a keksz dekorációmat?
Egyszerű, hagyd megszáradni és kapard le a dekort majd kezd elölről! Egyszerűbb egyébként ha gyakorolsz mielőtt díszítenél vagy stencileket használsz.

20. Milyen tipeket használjak?
A tipek mérete és vége erősen függ attól, hogy milyen dekorációt szeretnél elkészíteni. Próbálgasd. A körvonalazáshoz egyszerű tipet használj a vastagság ismételten rajtad múlik.:-)

Képek forrása: http://bakeat350.blogspot.hu

-----------------------------------------------------

8 hasznos tipp ha kifogytunk a torta dekorációs ötletekből

inspiraciok-kekszek-tortak-diszitesehez-glazur-wilton-hungary Előfordul, hogy a művésznek aprócska alkotói válsággal kell megküzdenie. Ilyenkor lehet inspirálódni más oldalakról, könyvekből vagy egészen máshonnan.
A magyar de akár a külföldi weboldalak is nagy segítségünkre lehetnek, akár ha a színekkel vagyunk bajban, vagy esetleg a formákkal vagy fogalmunk sincs mivel lepjük meg a párunkat, gyerkőcünket, anyukánkat vagy a rokonságot.
Most egy csokorra való inspirációs ötletet osztok meg veletek ha végképp feladnátok a torták díszítését.:-)

1. Gyermek ruhák
Ez kicsit furcsának tűnhet, de ha van gyerkőc otthon, hát nézzünk szét a kis szekrényében. A gyermekruhák nagyon vidám színűek és sokszor durván díszítettek.
Ha kislánynak készítünk tortát akkor a pizsamák nagyon hasznos ötletadóak lesznek. Pici virágok, pasztell színek, fodrok és díszek.
Ha fiúknak készítünk tortát akkor is nyugodtan vegyünk pár fiú pizsit és ötleteljünk. Színesek, mintásak és sokszor nagyon izgalmas figurák is találhatóak egy pizsamán.
A pizsamák főleg a keksz díszítésnél adhatnak nagy segítséget akár még formailag is.:-)
2. Írószerek, papírok, csomagolók
Manapság már nem csak a csillogós , egyszerű papírokat tudjuk megvásárolni az ajándékokhoz. Menjünk be egy nagyobb  írószerbe és mazsolázzunk, ne átalljunk fényképezni, komoly ötleteket lehet meríteni egy egy szép csomagolópapír mintájából. De jó példa még a gyermek könyv is. Színes képek, minták adhatnak remek ötleteket.

3. Cukorkák, édességek, cukrászdák
Kocogjunk be olyan üzletekbe ahol sok sok cukorkát értékesítenek, pl Jelly belly, na ott el lehet veszni. Rengeteg szín, íz és illat. Itthon van az a szép színes cukrászda -nem reklámozom ha nem gond, szerintem mindenki tudja melyikről van szó- elképesztőek a színek, a sorokban álló cukorkák, az illatok... Lehet bőségesen inspirálódni.

4. Blogok
Szégyen nem szégyen, nézegessük mások munkáit. Nem feltétlen kell, hogy édességekkel foglalkozzon a blog, elég ha kellően kreatív a külső, sok a fotó. Én személy szerint azért jobban kedvelem ha akad pár tortás, édességes kép is, sőt tanácsokkal is ellát az író.
Érdemes itthoni blogokat is keresni, szépek és igényesek, bár a külföldi paletta lényegesen szélesebb.:-)
Itthoni kedvenceim:
Millye finomságai
♥  Adryenn kreatív konyhája
Ízek...torták... és más állatfajták
Ditta tortái
Bibimoni

5.  Design seeds
IMÁDOM! Elképesztő színkombinációkat láthatunk, amik természetesen harmóniában vannak egymással. Nagyon sok ötletet lehet meríteni a design seeds oldaláról.
A PINTEREST oldalamon is találsz színpalettákat.

6. Pinterest
Másik nagy kedvenc!:-) Szinte csak NŐI közönséget találunk az oldalon , de nem is ez a lényeg! Rengeteg képet, ötletet meríthetünk a Pinterest oldalairól. Tematikusan szedik össze a board tulajdonosok a temérdek információt. HASZNOS!:-)
Nézd meg a webshop   Pinterest oldalamat is, rengeteg hasznos segítséget találsz benne.

7. Cukrászati eszközöket forgalmazó shopok
Sajnos ez itthon még kicsit döcögősen néz ki. A Wilton lapján viszont nem csak egyszerűen vásárolhatunk- már ha akarunk Amerikából- hanem hasznos ötleteket, tippeket is olvashatunk.  Szinte mindegyik termékükhöz tartozik egy édesség is, torta, keksz vagy valami más. Izgalmas:-)
A glazúron is találsz jó pár receptet amikhez eszközöket is tudsz vásárolni a GlazurShopban.

8. Desszertek régen és most
Menjünk be egy könyváruházba és töltsünk el kellő időt azzal, hogy körbeszimatolunk desszertes könyvekben. Itthon nem túl széles a választék, de ajánlom az Amazont ahol bele is lehet lapozni a könyvekbe. Keressünk régi desszertes könyveket, jó ha van benne fotó is.:-)
Nekem van jó pár régi konyhás magazinom, mert a házban valaki úgy gondolta, hogy az szemét!!!!???
Forrás: http://sweetapolita.com/

Forrás: http://pinterest.com/1inEmillion

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Affilate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...